Ove godine odlučili smo se za humanitarnu akciju s kojom želimo pomoći u radu SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA! 

U razdoblju od 15. 11. do 31.12.2021. od svake tvoje narudžbe doniramo 5% od ukupnog iznosa 

SOS Dječje selo pruža zaštitu i brigu o djeci i mladima, s uslugama koje se prilagođavaju različitim situacijama djece i mladih u lokalnom kontekstu.

Predani su osiguranju najviših standarda skrbi u SOS Dječjim selima i svim programima, a u svom radu surađuju s nadležnim državnim tijelima i zajednicama na poboljšanju alternativnih sustava skrbi o djeci.

Djeci i mladima u svojoj skrbi pružaju topli dom i kvalitetnu skrb uz stručnu podršku.

Jačaju obitelji kako bi spriječili napuštanje i zanemarivanje djece.

Zagovaraju prava sve djece i mladih, a uz partnere i suradnike naročito nastoje pridonijeti razvoju i senzibilizaciji društva za omogućavanje nesmetanog razvoja i odrastanje djece i mladih u alternativnoj skrbi.

Neprekidno teže usavršavanju i učenju iz vlastitih iskustava, kao i učenju od svoje djece, mladih, suradnika i partnera.

Svojim radom žele pridonijeti pozitivnim društvenim promjenama koje će omogućiti da djeca i mladi odrastaju u atmosferi ljubavi, sigurnosti i dostojanstva.

SOS Dječje selo je moderan program za zaštitu i brigu o djeci i mladima, s uslugama koje se prilagođavaju različitim situacijama djece i mladih u lokalnom kontekstu.

Vjeruju da nijedno dijete ne smije odrastati samo i da sva djeca trebaju živjeti u stabilnoj i brižnoj obitelji kao dijelu šire zajednice koja im pruža podršku.

Kada djeca odrastaju bez ljubavi i podrške roditelja ili nekog drugog stabilnog skrbnika, izložena su većem riziku diskriminacije, zanemarivanja, zlostavljanja i napuštanja. Veća je vjerojatnost da neće dobiti priliku obrazovati se, sazreti i steći životne vještine, zbog čega teže postaju aktivni članovi društva.

Djeca koja odrastaju u stabilnoj i brižnoj obitelji, u zajednici koja im pruža podršku, imaju veće izglede ostvariti svoj puni potencijal i osamostaliti se. Takva djeca razvijaju bolje životne vještine kao što su komunikacija, suradnja s drugima, rješavanje problema i postavljanje osobnih ciljeva. Razvijaju i samopouzdanje, odlučnost i sposobnost da se nose s izazovima. Uz to, ta djeca lakše stvaraju socijalne mreže koje mogu biti izvor podrške u svakodnevnom životu. I na kraju, imaju zdrave odnose s drugima, nalaze dobre poslove i mijenjaju svoju zajednicu nabolje.

Ključ je u kvalitetnoj skrbi!

Svako dijete ima pravo na kvalitetnu skrb. Kvalitetna skrb znači sigurno i brižno okruženje za dijete da raste i postigne svoj puni potencijal. SOS Dječje selo Hrvatska posvećeno je pružanju kvalitetne skrbi za djecu koja više ne mogu živjeti s roditeljima. Predani su osiguravanju najviših standarda skrbi u svojim SOS Dječjim selima i svim programima, a u svom radu surađuju s nadležnim državnim tijelima i zajednicama na poboljšanju alternativnih sustava skrbi o djeci.

Skrb za djecu čini svijet boljim. To je učinak njihove skrbi.

Pomognimo djeci da oblikuju vlastitu budućnost! 

Hvala ti što pomažeš!

Više informacija možeš pronaći na webu SOS Dječjeg sela Hrvatska.