O uspjesima iskusnih Vatrenih znamo sve, a na ovom svjetskom prvenstvu upoznali smo i nove mlade talente. Nakon zadnjih dviju utakmica hrvatske reprezentacije, svi su potpuno oduševljeni vratarom Livakovićem i braničem Gvardiolom. Livaković se pokazao kao dostojan nasljednik Danijela Subašića, obranivši čak tri penala u završetku utakmice s Japanom, a Gvardiol je zadivio ljubitelje nogometa diljem svijeta tijekom utakmice protiv Belgije. Zbog odlične igre od milja je prozvan hrvatskim ministrom obrane. Osim toga, nedugo nakon utakmice na Wikipediji je osvanuo promijenjeni tekst njegove biografije, u koju je ubačeno da je 2022. okrunjen za belgijskog kralja. Iako je taj dio ubrzo uklonjen sa stranice, stigao je nasmijati mnoge.
Livaković nam je već dobro poznat iz domaćih derbija kao vratar Dinama, a Gvardiol trenutno igra za RB Leipzig. Karijeru je također započeo u zagrebačkom Dinamu.

Dominik je obranom čak triju jedanaesteraca postao jedan od trojice vratara kojima je to pošlo za rukom na nekom svjetskom nogometnom prvenstvu. Ostatak trojke čine naš Danijel Subašić i portugalski vratar Ricardo.

Jošku je možda tek 20 godina, ali igra kao iskusni veteran. Šuška se da bi nakon prvenstva mogao postati najskuplji hrvatski igrač u povijesti, a ponude za transfer stižu iz najprestižnijih europskih klubova. Na terenu ga se ne može promašiti i zbog guste crne brade i maske na licu koju nosi jer je u posljednjoj utakmici prije odlaska na prvenstvo slomio nos.

Livaković je u braku od lipnja ove godine, a priča oko Gvardiolovog ljubavnog statusa već danima kola društvenim mrežama.

Joško je trenutno solo, a najljepšim ženama na svijetu smatra Angelinu Jolie, Shakiru i Jennifer Lopez. Naklonost javnosti osvojio je ne samo zbog nogometnog umijeća, nego i zbog simpatičnosti, skromnosti i priče kako je roditeljima kupio kuću – otvorio je i oglasnik i rekao: „Birajte!“

Za samozatajnog Zadranina Dominika Livakovića „Livija“ najveći uzor od malih nogu njegov je sugrađanin Luka Modrić, koji ga je nakon fantastične obrane od sreće poljubio u čelo. Ima li išta ljepše nego dokazati se u očima svog uzora? Utakmica protiv Brazila velik je izazov za cijelu reprezentaciju, a mi držimo fige da će mlade zvijezde ponovno izvući svoje najjače adute i povesti nas prema još jednom finalu za pamćenje!

Za My Travel Map piše: Barbara Ljubić