Valentinovo je blizu, pa nas potraga za savršenim odredištem za zaljubljene parove vodi u srce Europe. Dva grada, Pariz i Venecija, predstavljaju dva različita lica ljubavi, od boemskih uličica Montmartrea do romantičnih vožnji gondolama na kanalima Venecije. Pridružite nam se na putovanju kroz ova čarobna mjesta gdje se svjetlost, ljubav i voda stvaraju savršenu kulisu za Valetinovo.

Pariz, Francuska – grad svjetlosti i ljubavi
Pariz, grad svjetlosti i ljubavi, čini prvi korak na našem romantičnom putovanju. Zahvaljujući ikoni Pariza, Eiffelovom tornju, parovi mogu uživati u nezaboravnim trenucima. Romantična vožnja brodom uz rijeku Sein, prolazeći ispod slikovitih mostova, otkriva drugu dimenziju grada i pruža vam priliku za uživanje u predivnim trenucima koje ćete pamtiti cijeli život.
U srcu Montmartrea, umjetničke četvrti, parovi mogu istraživati slikovite kafiće i umjetničke ateljee. Ljubitelji umjetnosti zasigurno će uživati u posjeti Louvreu, domu Mona Lise, dok će se zaljubljeni šetati uskim ulicama, završavajući dan uz zalazak sunca s vrha Montmartrea.

Uz ove lokacije, donosimo još neizostavnih mjesta za posjetiti:

Champs-Élysées i Trijumfalna kapija
Šetnja najslavnijom avenijom svijeta nudi priliku za kupovinu, elegantne kafiće i romantične šetnje. Na kraju avenije, dočekuje vas veličanstvena Trijumfalna kapija, simbol slave i ljubavi.

Saint-Germain-des-Prés
Kulturna četvrt koja odiše boemskim šarmom. Parovi mogu istraživati antikvarnice, posjetiti poznate kafiće poput Café de Flore ili Les Deux Magots, te osjetiti duh pariške intelektualne scene.

Jardin des Tuileries
Predivni vrtovi ispred Louvrea pružaju idilično okruženje za opuštajuću šetnju ili romantični piknik pod sjenom drveća.

Ile de la Cité
Otok na rijeci Seini dom je slavne katedrale Notre-Dame, gdje parovi mogu istražiti povijesne spomenike i uživati u mirnim trenucima na obali rijeke.

Musée d’Orsay
Smješten u preuređenoj željezničkoj stanici, ovaj muzej nudi jedinstvenu zbirku impresionističkih umjetnina, savršenu destinaciju za ljubitelje umjetnosti.

Svaka destinacija u Parizu otkriva svoj vlastiti romantični duh, stvarajući nevjerojatno iskustvo za zaljubljene parove.
Kada se sunce spusti nad gradom svjetlosti, ne zaboravite posjetiti najromantičnija mjesta, kao što je most Pont des Arts, poznat kao Most Zaključanih Ljubavi, gdje parovi ostavljaju lokote kao simbol vječne ljubavi. Pariz je grad u kojem svaki korak oživljava romantiku, a svaki kutak je pozornica za ljubavnu priču.

Venecija, Italija – grad kanala i ljubavnih mostova

Nakon Pariza, selimo se u Veneciju, grad kanala i ljubavnih mostova, gdje svaki kutak odiše neopisivom romantičnom atmosferom.
Vožnja gondolom niz Grand Canal pruža parovima jedinstven doživljaj, omogućavajući im da uživaju u bliskosti dok mirno plove kroz uske kanale oko Piazza San Marco. Uz zvukove vode i slikovite fasade, Venecija postaje pozornica na kojoj se odvija nevjerojatna ljubavna priča. Most Rialto, svjetlucavi dragulj grada, pruža romantičan pogled na šarenilo kanala, stvarajući savršenu pozadinu za nezaboravne trenutke.

Arhitektonski biseri Venecije otkrivaju svoju romantičnu stranu:

Piazza San Marco
Centralni trg s katedralom i Dogenovom palačom, idealan je za romantične šetnje i opuštajuće trenutke uz kavu na jednom od mnogobrojnih kafića.

Basilica di Santa Maria della Salute
Romantična crkva koja se smjestila uz Grand Canal, oduzima dah svojom arhitekturom i mirnom okolinom.

Palazzo Ducale (Dogenova palača)
Palača koja svjedoči o bogatoj povijesti grada, pruža romantične kutke za istraživanje.

Campanile di San Marco
Zvonik crkve koji pruža predivan pogled na grad, savršen za zajedničke trenutke promatranja zalazaka sunca.

Uz romantiku vanvremenskih arhitektonskih ljepota, Venecija nudi i kulturna iskustva:

Gallerie dell’Accademia
Muzej s bogatom zbirkom venecijanske umjetnosti, gdje se zaljubljeni mogu gubiti u ljepoti lokalnih umjetničkih djela.

Palazzo Contarini del Bovolo
Skriveni dragulj koji otkriva ljepotu renesansne arhitekture i nudi prekrasan pogled na grad s njegove kule.

Za vrhunac romantičnog iskustva u Veneciji, parovi ne smiju propustiti romantičnu večeru uz svijeće u nekom od lokalnih restorana. Okusi venecijanske kuhinje, uz zvukove grada, stvaraju poseban doživljaj koji će zauvijek ostati urezan u sjećanjima.
Venecija je poput slikarskog platna gdje se ljubav iscrtava svakim korakom, svakim zvukom valova i svakim pogledom na prekrasne mostove. Ova bajkovita destinacija čini Valentinovo nezaboravnim putovanjem u srce ljubavi.


Na kraju ovog putovanja kroz Pariz i Veneciju, zaključujemo da svaki grad ima svoju jedinstvenu čar i nudi nezaboravna iskustva za zaljubljene. Pariz s elegancijom Eiffelova tornja i boemskom atmosferom Montmartrea. Venecija s romantičnim vožnjama gondolom i ljubavnim mostovima Grand Canala. Odaberite svoju destinaciju i dopustite da se ljubav razcvjeta na ovim nevjerojatnim europskim mjestima.